Οικολογικό Πανί Καθαρισμού

ECO clean system

The magic cleaning system

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Το "μαγικό" πανί της ΕCΟ clean system of Sweden κατασκευάστηκε στη Σουηδία από ένα διάσημο Σουηδό υφαντουργό μεταξύ των ετών 1989-1990.

Αρχικά προωθήθηκε στη Σουηδική αγορά στον επαγγελματικό τομέα και κατόπιν στον οικιακό τομέα μέσω διανομέων. Στην αρχή οι περισσότεροι συντηρητικοί Σουηδοί το θεώρησαν ΜΠΛΟΦΑ καθώς το πανί παρουσιάζονταν να χρησιμοποιείται στεγνό, υγρό ή βρεγμένο για τον καθαρισμό των επιφανειών ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ.

Αυτό ήταν μια επανάσταση στον τομέα του επαγγελματικού καθαρισμού αλλά και του οικιακού επίσης. Σιγά-σιγά μερικά νοσοκομεία άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον λόγω του νόμου περί χρήσης οικολογικών συστημάτων καθαρισμού στους χώρους τους. Τα πρώτα τεστ από Κρατικούς φορείς έδειξαν την αποτελεσματικότητα του υλικού καθώς και τα περιβαλλοντολογικά οφέλη που επιτυγχάνονταν με τη μείωση της χρήσης των απορρυπαντικών, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ως 75%.

Τεκμηριωμένες μελέτες έδειξαν ότι οι μεγάλες ποσότητες νερού, τα απορρυπαντικά και τα απαρχαιωμένα συστήματα καθαρισμού ήταν η βασική αιτία:

  1. Εργατικών ατυχημάτων, δερματολογικών ασθενειών, αλλεργιών κ.α.
  2. Μόλυνσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς το πολύ νερό και τα απορρυπαντικά διασπείρουν τους μικροοργανισμούς.
  3. Καταστροφής των επιφανειών.

Ετσι το οικολογικό πανί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (ως το 1994) καθιερώθηκε στον Σκανδιναυικό χώρο σαν το σωστό σύστημα οικολογικού καθαρισμού σε Νοσοκομεία, ιδρύματα, Σχολεία, Αεροδρόμια και αλλους χώρους. Το αποτέλεσμα ήταν οι πωλήσεις να φτάσουν το 1994 στα 2.850.000.000 Δρχ. Από το 1995 το "μαγικό" πανί θα υπάρχει σε οκτώ χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.

ПЕРІГРАФΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πανί υπάρχει σε διάφορους τύπους και διαστάσεις για να ταιριάζει σε κάθε είδους επιφάνειες όπως δάπεδα, τοίχοι, οροφές, έπιπλα, ανοξείδωτα σκεύη, καθρέφτες, τζάμια πλακάκια, είδη υγιεινής κ.λ.π.

οι τύποι των πανιών είναι οι εξής:

  1. Πανιά σε διαστάσεις
  2. Γάντι για ανάλογες επιφάνειες
  3. Δύο Μοπ/Σάρωθρα 60 και 45 εκατοστών με εργονομική βάση αλουμινίου όπου κολλά τo μοπ/σάρωθρο χωρίς ο χρήστης να σκύβει για την τοποθέτησή του. Επίσης περιλαμβάνεται και ένα τηλεσκοπικό κοντάρι 1,8 μέτρα ρυθμιζόμενο ανάλογα.

Το υλικό κατασκευάζεται από μικροφίμπερ/πολυεστέρα. Η κάθε θηλιά στο πανί έχει 1056 ίνες μικροφίμπερ με τεράστια δυνατότητα απορρόφησης των ρύπων. Οι ίνες μικροφίμπερ λειτουργούν σαν μικρά "ξυραφάκια" παίρνοντας τους ρύπους και εγκλωβίζοντάς τους μέσα τους χωρίς να καταστρέφουν την επιφάνεια.

Αφού το πανί λερωθεί πλήρως, πλένεται σε νερό στους 90οC, σε πλυντήριο ή σε άλλο μέσο με το 1/3 σκόνης ρούχων για το ανάλογο βάρος. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ Ή ΧΛΩΡΙΝΗ γιατί αυτές οι ουσίες καταστρέφουν το υλικό.

Κατά την διαδικασία της πλύσης, οι ίνες μικροφίμπερ ανοίγουν και απελευθερώνουν τους εγκλωβισμένους  ρύπους αφήνοντας το πανί καθαρό για περαιτέρω χρήση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

  1. Μείωση απορρυπαντικών ως και 75% και αντίστοιχη μείωση νερού.
  2. Μείωση χρόνου καθαρισμού ως και 40%
  3. Απαλά χέρια χωρίς κινδύνους βλάβης του δέρματος. Δεν δημιουργούνται εκζέματα, φαγούρες ή αλλεργίες.
  4. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ !